» » Студенти ФЕУ – завітали у Тернопільський обласний центр зайнятості

Студенти ФЕУ – завітали у Тернопільський обласний центр зайнятості

Дата: 25-04-2024, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах школи «Кар’єрна траєкторія студента на ринку праці» студенти факультету економіки та управління Західноукраїнського національного університету, які навчаються за спеціальностями «Менеджмент», «Публічне управління та адміністрування», побували у Тернопільському обласному центрі зайнятості.

Директор ТОЦЗ Микола Городецький  звернув увагу на те, що послуги які надає центр зайнятості, спрямовані на допомогу студентам у побудові успішної кар'єри,  просуванні на ринку праці,  надання необхідних інструментів та ресурсів для досягнення  кар'єрних цілей.

Начальник відділу рекрутингу Наталія Косенко  розповіла, що центр зайнятості надає вичерпну  інформацію про тенденції на ринку праці, популярні професії, очікувану заробітну плату та інші аспекти, які допоможуть  зробити виважений вибір у кар'єрному напрямі, проводить навчальні семінари та тренінги, де студенти можуть отримати навички пошуку роботи, написання резюме, підготовки до співбесіди, знайти вакансії та налагодити контакти із потенційними роботодавцями.

Начальник відділу активних програм зайнятості Наталія Брич зосередила увагу  на різноманітних програмах та послугах для безробітних, які спрямовані на їхнє працевлаштування та професійний розвиток, надання консультацій та підтримку для тих, хто має намір розпочати власний бізнес,  а саме: навчання підприємницьких навичок, консультації з фінансових питань. Акцентовано увагу на тому, що центр зайнятості може надавати безкоштовні курси та тренінги з популярних професій, які мають попит на ринку праці, що стане у нагоді та допоможе безробітним отримати нові навички та кваліфікацію, які підвищують їх шанси працевлаштуватися.

Для студентів було проведено ознайомчу екскурсію центром зайнятості, зокрема представлено всі відділи і напрями їх діяльності, ознайомлено із базою даних про вільні робочі місця.

Також майбутні випускники університету дізналися, що у центрі зайнятості є психолог, який за допомогою спеціальних методик, психологічних тестів сприяє професійному самовизначенню особистості. У свою чергу, самі студенти були активними, ставили ряд цікавих та актуальних питань працівникам центру зайнятості про можливість проходження практики в центрі зайнятості, поєднання навчання та підробітку, як правильно презентувати себе на ринку праці, які професійні компетентності сьогодні є найважливішими для сучасного працівника, а також, які вимоги ставить роботодавець до якості робочої сили.

Заняття були корисними та пізнавальними. Студенти висловлюють щиру вдячність фахівцям, сподіваються на подальшу співпрацю із  Тернопільським обласним центром зайнятості та мріють про якісне працевлаштування за фахом після закінчення навчання в університеті.

 

Автор новини: Іванна Гловачевська, група МЕНУП-11.